Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Απόλυτα επιτυχημένη παρά τον αφόρητο καύσωνα, η 1η Πανελλήνια Συνάντηση Μκρασιατικών Συλλόγων  «Καλώς Ανταμωθήκαμε «στη Λαμία.
Από το πρωί του Σαββάτου δεκάδες λεωφορεία με αποστολές Μικρασιατικών Σωματείων από όλη την Ελλάδα (Αττική, Μακεδονία, Θράκη, Αιγαίο, Ηπειρος, Θεσσαλία, Πελοπόννησος, Στερεά Ελλάδα), κατέφθασαν στη Λαμία και τις γύρω περιοχές  για την πρώτη μεγάλη και συντονισμένη Πανελλήνια συνάντηση των Μικρασιατών που διοργάνωσε η Ενωση Μικρασιατών Λαμίας υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας και του Δήμου Λαμιέων.
Το απόγευμα του Σαββάτου στην πλατεία Ελευθερίας συγκεντρώθηκαν οι αποστολές των Συλλόγων και ξεκίνησε μια μικρή πατινάδα (παρέλαση) στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ανοίγοντας την εκδήλωση. Την ίδια ώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων πραγματοποιήθηκε συνάντηση των προεδρείων των Σωματείων, συζητήθηκαν οι άξονες που θα κινηθούν οι επόμενες συναστήσεις και αποφασίστηκε  το Σωματείο και ο Τόπος που θα φιλοξενήσει την 2η συνάντηση (Κατερίνη, Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας).
Στη συνέχεια οι αποστολές συγκεντρώθηκαν στην είσοδο της Πανελλήνιας Εκθεσης Λαμίας και η εκδήλωση ξεκίνησε με μια ακόμη πατινάδα και την εντυπωσιακή είσοδο τους στο χώρο της εκδήλωσης.
Πηγή: mikrasiatis.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου